logo2008Background
HomeNieuws SpeellijstCD's
ContactWorkshopsJakarta Street bandKalangkang
Eté ParfaitGong TirtaTheater DjempolSamenwerking
Past ProjectsOver RenadiLinksGeluidsfragmenten

W o r k s h o p s

Bekijk PDF folder klik hier>

De hieronder genoemde opties dienen slechts als voorbeeld. De workshops zijn goed aan te passen aan uw specifieke behoeften. Voor een offerte op maat neemt u het best contact met ons op. Tel. +31-(0) 6-18707052.

Op locatie:

Kleine gamelan - max. 10 deelnemers, min. 60 minuten of langer. Behandeld worden: culturele achtergronden, basistechnieken, een stuk aanleren waarin een aantal kenmerkende principes van gamelan (zoals colotomie, kernmelodie, interlocking, agogiek) spelenderwijs de revue passeren.

Pentjak Silat of Javaanse dans - afhankelijk van de beschikbare ruimte circa 25 deelnemers max., 60 minuten minimaal. Behandeld worden: achtergronden, korte warming-up, basishouding, basisbewegingen handen/polsen, basisbewegingen voeten/benen, bewegingsreeksen op (CD)muziek.

Tek-tekan - (circa 50 minuten) Balinees bamboe slagwerk. Met deze simpele instrumenten kunnen zowel simpele alsook complexe ritmische patronen gespeeld worden. In de simpele versie zeer geschikt voor kinderen v.a. 6 jaar als kennismaking tot het muziek maken. NB deze workshop wordt gegeven in samenwerking met Sinar Bulan.

Balegandjur - (minimaal 60 min.) Balinese optocht gamelan. Ook deze workshop richt zich hoofdzakelijk op ritmisch samenspel. Door de grotere complexiteit en diversiteit beter geschikt voor (jong) volwassenen

Tjak - (minimaal 45 min.) Balinese vocale gamelan. Basisprincipes van gamelan als colotomie en interlocking komen uitgebreid aan bod in deze muziekvorm. Ook hier weer de nadruk op ritmiek en messcherp samenspel. Bij de tjak (ofwel: ketjak) horen ook de kenmerkende bewegingen met het bovenlijf.

In het Gamelanhuis in Amsterdam bestaat, naast de boven beschreven workshops, ook nog de mogelijkheid van workshops op de voltallige gamelan. Het instrumentarium biedt plaats aan 20 deelnemers. Deze workshop (minimaal 60 min.) kan ook op locatie gegeven worden, maar alleen in combinatie met een live concert van gamelan ensemble Gong Tirta>

Renadi's uitgebreide ervaring in lesgeven en workshops dateert van 1992. Hij heeft zeer intensief gewerkt met kinderen van 6 - 12 jaar in het Kindermuseum, een afdeling van het Tropenmuseum in Amsterdam. Als gamelan docent was hij verbonden aan dit instituut tot 2007 en heeft hij talloze workshops gegeven aan letterlijke alle leeftijdsgroepen. Op locatie gaf hij workshops aan diverse schoolklassen (o.a. Scholen in de Kunst/Bureau Kunsteducatie, Amersfoort) en diverse beroepsgroepen (conservatoria Utrecht, Amsterdam en Groningen, muziektherapeuten etc.). Dans- en pentjak silat workshops gaf hij, behalve in het Tropenmuseum, op diverse basisscholen in de regio.

Dankzij Renadi's didactische ervaring, geduld, betrokkenheid en gedrevenheid hebben honderden mensen een levendige en grondige 'first touch' kunnen ervaren op het gebied van dans en muziek uit Java en Bali. In zeer korte tijd (variërend van 20 minuten tot 3 uren) ondergaan deelnemers een echte 'hands-on' ervaring die ze nog jaren bijblijft.

Vanaf 2008 geeft Renadi ook workshops in het Gamelanhuis in Amsterdam. Een ideale ruimte voor diverse activiteiten op het gebied van muziek en dans, waar Balinese čn Javaanse gamelan klaarstaan om bespeeld te worden.

WorkshopsGamKlein
item6
WorkshopsPSclass
WorkshopsPSindiv
WorkshopsPSdrie
item7
item8
WorkshopsTek
item9
Bibliotheek3963
Bibliotheek3972
Top
renadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comr
Logo2008bannerHomeNieuws SpeellijstCD'sContactJakarta Street bandKalangkangEté ParfaitGong TirtaTheater DjempolSamenwerkingPast ProjectsOver RenadiLinksGeluidsfragmenten