logo2008Background
HomeNieuws SpeellijstCD's
ContactWorkshopsJakarta Street bandKalangkang
Et ParfaitGong TirtaTheater DjempolSamenwerking
Past ProjectsOver RenadiLinksGeluidsfragmenten
item3

Foto: Luiz Enrique Yudo

Als u zoekt naar populaire, akoestische, semi-traditionele Indonesische muziek, dan bent u hier waar u wezen moet! Tussen de vele muziekgroepen in Nederland - n daarbuiten - die zich specialiseren in Indonesische muziek, neemt Jakarta Street Band een unieke plaats in door een geheel eigen, vernieuwende stijl en een bijzonder repertoire. Jakarta Street Band mengt op succesvolle wijze pop, krontjong en dangdut. Zelfs een snufje gamelan wordt niet geschuwd. Met hun unieke, eigen stijl zullen de musici van Jakarta Street Band uw feest opluisteren met vrolijkheid en veel sentiment!

Ongetwijfeld zal de kenner meteen evergreens als 'Bengawan Solo', 'Soleram' of 'Keroncong Kemayoran' herkennen. Maar u zult ook aangenaam verrast worden door minder bekende juweeltjes als 'Sepanjang Jalan Kenangan', 'Aduh Babe' of 'Banci'. Bovendien worden liederen uit het gamelan repertoire zoals 'Lesung Jumengglung' of 'Walang Kekek' getransformeerd in 'Jakarta Street Style'.

De meeste liedjes worden gezongen in het Indonesisch, maar er staan ook Javaanse en Sundanese liedjes op het repertoire, en sommige liederen kunnen eventueel zelfs gezongen worden in het Nederlands! Indien gewenst, kunnen de songteksten uitgelegd en toegelicht worden aan uw gasten.

De musici van Jakarta Street Band combineren hun brede kennis van en jarenlange ervaring met diverse types Indonesische muziek om een nieuwe, frisse stijl te creren. Zij zijn constant op zoek en experimenteren voortdurend om sfeer, vrolijkheid en 'Indonesian flavour' uit te diepen.

Voeg daar nog de zeer theatrale uitstraling en act van frontzanger Tino Liauw aan toe en het hechte, levendige samenspel, en het recept is compleet voor een zeer veelzijdig, levendig programma, met een lach en een traan, waar uw gasten nog lang over zullen praten.

Dit alles betekent dat jakarta Street Band niet alleen een geweldige bijdrage kan leveren aan uw party, maar ook kan een geheel aangepast programma gespeeld worden in 'concert/theater-stijl', voor de aandachtige luisteraar.

Soundfragmenten:

Genjer-genjer

Sorban Palid

De fragmenten zijn afkomstig van

Walang Kekek

Rek Ayo Rek

Lesung Jumengglung

Keroncong kemayoran

Foto: Luiz Enrique Yudo

Jakarta Street Band:

Tino Liauw: zang, percussie

Jessica Polak: zang, suling (bamboe fluit), rindik (bamboe xylofoon), percussie

Jeroen Sep: gitaar, kendang (handdrums)

Renadi Santoso: kendang, gitaar, viool, zang

Leadzanger, initiator and frontman Tino Liauw Zanger komt uit Jakarta. Hij zong krontjong bij Suka Ria en Mutiara Indonesia, acteerde o.a. in Koloniale Waren en trad op in de Late Late Lien show met Wieteke van Dort. Speelde bij gamelan Gong Tirta en is daar nog steeds de vaste gastvocalist.

Jessica Polak speelt suling (bamboefluit) en is zangeres in enesemble Kalangkang (Sunda) en Gong Tirta (Bali). Ze heeft opgetreden met BabouM (Keltisch en Zuid-Amerikaans), Mugi Rahayu en Istika (Javaans). Ze heeft Engelse en Franse pozie bewerkt voor muziek.

Jeroen Sep studeerde musicologie en speelt gitaar in poetry-rockband Naar Tevredenheid. Hij is tevens lid van gamelan Gong Tirta en speelde in de experimentele gamelanrockgroep Aws! en in progsoulband Immortal Fit. Ook componeerde hij muziek voor theater.

Renadi Santoso is van huis uit opgegroeid met Indonesische muziek n met Westerse muziek. Hij is ervaren in diverse stijlen, klassiek populair en experimenteel. Zijn composities en bewerkingen zijn gespeeld door/op o.a. Multifoon, Istika, Ensemble Radak, Gong Tirta, Awas!, Wereldkinderfestival, Pasar Malam Besar, Immortal Fit en Aorta. Studeerde klassieke gitaar aan het Sweelinck Conservatorium en geldt als gamelan expert in het Tropenmuseum in Amsterdam.

 

Praktische info

Speelvlak minimaal 2 x 4 m, met minimaal twee stopcontacten. Kleedruimte, indien mogelijk afsluitbaar, met voldoende verwarming, passpiegel en drinkwater.

Een optreden kan opgesplitst worden in korte sets van minimaal 20 minuten tot 45 minuten max. Totale lengte tot 90 minuten max.

Jakarta Street Band komt met minimaal twee tot maximaal zes spelers, afhankelijk van uw budget.

Voor tarieven, boekingen en meer info:Tino Liauw tel. 06-45364516 of Renadi Santoso tel. 06-18707052

PDF folder/tarieven

Jeroen Sep

Jessica Polak

Tino Liauw

Renadi Santoso

Foto: Luiz Enrique Yudo

Top

renadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comrenadi.comr
Logo2008bannerHomeNieuws SpeellijstCD'sContactWorkshopsKalangkangEt ParfaitGong TirtaTheater DjempolSamenwerkingPast ProjectsOver RenadiLinksGeluidsfragmenten